بازدید کننده گرامی باتوجه به نوسانات قیمت لطفا قبل از خرید تماس حاصل فرمایید.
بازدید کننده گرامی: موجودی و قیمت تمامی محصولات استوک پی سی، آپدیت می باشد.
خرید مطمئن با استوک پی سی
آخرین مقالات

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ

نکات لازم پیش از خرید مادربرد گیمینگ

مادربردها نقش بسیار اساسی را در انجام هر چه‌ بهتر بازی‌ها ایفا می‌کنند، چراکه سیستم‌های گیمینگ از  پردازنده‌های بسیار قوی بهره می‌برند و ارتباط و هماهنگی میان این پردازنده‌ها و سایر قطعات رایانه مستلزم داشتن مادربرد مناسب است. اگر قصد خرید یک مادربرد یا ارتقا مادربرد سیستم خود به مادربرد گیمینگ و یا حتی قصد تقویت کردن مادربرد سیستم خود را دارید باید تمامی نکات لازم برای یک خرید مناسب را بدانید. شما در این مقاله با راهنمای خرید مادربرد گیمینگ و چند نمونه از بهترین مادربرد گیمینگ آشنا می‌شوید، با ما همراه باشید. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خریداری سیستم گیمینگ، مقاله راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ را مطالعه بفرمایید.

انتخاب پلتفرم مناسب مادربرد گیمینگ

از ابتدایی‌ترین تصمیم‌ها برای ارتقا سیستم خود به یک سیستم مناسب برای گیمینگ، انتخاب پردازنده مناسب است. در واقع شما باید بدانید که برای اجرای بازی‌های مدنظرتان چه پردازنده‌ای به‌ صورت کامل و بدون هیچ اشکالی از آن پشتیبانی می‌کند. دو شرکت بسیار معروف در ساخت پردازنده‌ شرکت اینتل و AMD هستند.

ویژگی‌های پردازنده‌های این دو شرکت با یکدیگر متفاوت است و علاوه بر آن به توقع و انتظار شما بستگی دارد، در این بخش از راهنمای خرید مادربرد گیمینگ توضیح مختصری از این دو مدل پردازنده برای شما ارائه می‌دهیم.

  • شرکت اینتل (Intel)

از ویژگی‌های مثبت پردازنده‌های شرکت اینتل سرعت پردازش بسیار مناسب آن است. این ویژگی برای اجرای بازی‌های بسیار سنگین مانند بازی‌های ویدئویی که پردازنده‌های تک‌هسته‌ای دارند و سرعت بسیار زیادی را هم می‌خواهند مناسب هستند. اگر هزینه چندان برایتان مطرح نیست این نوع پردازنده‌ها پیشنهاد خوبی هستند.

  • شرکت ای‌دی‌ام (ADM)

پردازنده‌های شرکت AMD بیشتر برای اجرای برنامه‌های پیشرفته کامپیوتری که نیاز به هسته‌های پردازشی مختلف دارند؛ توصیه می‌شوند. در واقع این نوع پردازنده‌ها از گزینه‌های مقرون‌ به ‌صرفه برای پردازنده‌های میان‌رده هستند.

چیپست و سوکت مادربرد گیمینگ

چیپست مادربرد در واقع برای هماهنگی، انتقال و پردازش اطلاعات با CPU کاربرد دارد و جزو قطعات کاربردی و ضروری سیستم محسوب می‌شود. این قسمت‌ها با توجه ‌به اهداف مادر برد به تعداد گوناگونی درگاه و سوکت مجهز هستند. همان ‌طور که در قسمت قبل نیز گفتیم پردازنده‌ی سیستم، از اصلی‌ترین نکاتی هست که شما در هنگام خرید مادربرد گیمینگ باید به آن توجه کنید و همین پردازنده یا CPU، چیپست مادربرد را تعیین می‌کند. در واقع می‌توان گفت که چیپست همان قسمت سخت‌افزار مادربرد است که باعث برقراری ارتباط تمامی اجزای سیستم و مادربرد با CPU می‌شود.

سوکت‌ها نیز از دیگر بخش‌های سخت‌افزاری مادربرد محسوب می‌شوند. وظیفه اصلی سوکت قرارگرفتن پردازنده بر روی آن‌ها است. پس نکته بسیار مهمی که باید در نظر گرفت این است که برای تغییر پردازنده باید به سوکت مادربرد بسیار توجه کرد چرا که انواع اقسام سوکت‌ها از نظر محل اتصال و همچنین داشتن پین‌های مخصوص وجود دارند. از سوکت‌های معروف مادربرد می‌توان به LGA ،PGA  ، BGA  اشاره نمود که توسط شرکت‌های اینتل و AMD با تنوع گوناگون ساخته می‌شوند.

سایز و فرم مادربرد گیمینگ

مادربردهای گیمینگ در انواع سایزهای مختلف در بازار عرضه می‌شوند. تفاوت سایز آن به دلیل پشتیبانی مادربرد از قطعات و اجزای مختلف است. هرچقدر که مادربرد گیمینگ شما بزرگ‌تر باشد تعداد قطعاتی که به آن متصل است و از آن پشتیبانی می‌کند نیز بیشتر خواهد بود. پیرامون سایز مادربرد گیمینگ باید این‌گونه گفت که اگر فضای کافی برای قرارگرفتن آن را در اختیار دارید؛ می‌توانید از کیس فول سایز تاور استفاده کنید، ولی اگر همچنین فضایی در اختیار ندارید باید کیس کوچک‌تری بخرید.

 البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که تمامی کیس‌ها در ابعاد و سایزهای مختلف توانایی قرارگرفتن مادربرد گیمینگ و قطعات خاص آن را درون خود ندارند. در ادامه سه سایز اکثر مادربردهای مدرن آورده شده است.

  • ATX: یک سایز استاندارد که دارای بیشترین فضا برای اسلات‌ها و دوشاخه‌ها است.
  • Micro-ATX 2.4: در این سایز تفاوت 2.4 اینچی نسبت به سایز قبلی داریم که کوچک‌تر است و فضای کمتری را برای اضافه‌کردن اسلات‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • Mini-ITX: این مدل فقط یک جا برای افزودن کارت دارد و نسبت به دو مدل قبل کانکتورهای کمتری برای ذخیره‌سازی دارد، البته این مدل برای کامپیوترهای کوچک و شخصی مناسب است.

اسلات‌های رم مادربرد گیمینگ

برای خرید و یا ارتقا مادربرد گیمینگ یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه زیادی بفرمایید تعداد اسلات‌های رم روی مادربرد است. این موضوع به دلیل پشتیبانی از تعداد رم‌های روی مادربرد اهمیت بسیار زیادی دارد. در کنار این باید میان ظرفیت رم مادربرد با رم انتخاب شده توسط شما همخوانی وجود داشته باشد. به ‌صورت کلی اکثر مادربردها دارای ۴ اسلات استاندارد می‌باشندکه البته شما می‌توانید تعداد آن را به ۸ اسلات ارتقا بدهید.

درگاه‌های جانبی مادربرد گیمینگ

همان ‌طور که در بخش‌های مختلف راهنمای خرید مادربرد گیمینگ اشاره کردیم مادربرد دارای اجزا و قطعات مختلفی است. به ‌عنوان یکی از اصلی‌ترین قطعات آن می‌توان به کارت شبکه کارت صوتی، پردازنده گرافیکی، هارد داخلی و… اشاره نمود. شما با توجه ‌به نیاز خود و همچنین ارتقا مدنظر خود می‌توانید از مادربردهای گوناگون که دارای درگاه‌های جانبی مختلف هستند استفاده نمایید. این جایگاه‌ها از نظر تعداد و همچنین محل قرارگیری با یکدیگر متفاوت هستند. شما در کنار توجه به این تفاوت‌ها باید به سایز و فرم فاکتور مادربردگیمینگ خود توجه بفرمایید. در ادامه لیستی از پورت‌های رایج مادربرد گیمینگ قرار گرفته است.

  • پورت‌های صوتی
  • پورت USB 3.1/3.2 Gen2
  • پورت Thunderbolt
  • پورت USB Type C
  • پورت HDMI / DisplayPort

پشتیبانی مادربرد گیمینگ از GPU

از موضوعات مهمی که در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ باید به آن اشاره کنیم پشتیبانی از GPU می‌باشد. در واقع باید چنین گفت که هر کامپیوتر برای نمایش بهتر بازی‌های گرافیکی به کارت گرافیک یا همان GPU نیاز دارد. انتخاب نوع مناسب GPU به مقدار زیادی به نوع برنامه و یا بازی که قرار است با سیستم خود اجرا کنید بستگی دارد. شما باید در انتخاب GPU مناسب با سیستم خود سازگاری آن با مادربرد را بررسی نمایید. پس از این بررسی می‌توانید از کارت گرافیک نسل چهارم و یا نسل سوم بهره‌مند شوید. توجه نمایید که در صورت عدم سازگاری کارت گرافیک با مادربرد سیستم شما کارایی لازم را نخواهد داشت.

هارد مناسب مادربرد گیمینگ

یکی از نکات بسیار مهم که همیشه مدنظر گیمرها بوده است نوع و میزان حافظه مادربرد سیستم است. شما بسته به نوع استفاده خود از نظر سرعت، حجم و همچنین پردازش سیستم‌عامل می‌توانید انواع مختلف هارد را استفاده کنید. هاردهای SSD و HDD جز جدایی ناپذیر سیستم های گیمینگ به شمار می روند.

عموما برای ذخیره اطلاعات زیاد و همچنین سرعت بیشتر برای بازی‌های سنگین از هارد SSD استفاده می‌شود. این هارد نسبت به HDD از سرعت بالاتری برخوردار است. در کنار نیاز شما باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که محل اتصال مناسب برای وصل شدن هارد به مادربرد وجود داشته باشد.

کیفیت صدای مادربرد گیمینگ

از دیگر مواردی که در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ باید به آن اشاره کنیم کیفیت صدای مادربرد است که این کیفیت صدا توسط تراشه پردازش صدا معرفی می‌شود. اگر صدای مناسب و همچنین کیفیت آن در گیم برایتان بسیار حائز اهمیت است؛ می‌توانید این تراشه را به ‌صورت جداگانه تهیه کنید و بر روی مادربرد گیمینگ خود نصب نمایید. این تراشه در انواع کیفیت در بازار عرضه شده است.

اتصال مادربردگیمینگ به وای‌فای و بلوتوث

از موضوعات دیگر و همچنین مهم که در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ باید به آن اشاره کنیم اتصال مادربرد به وای‌فای و همچنین امکان اتصال لوازم جانبی به ‌صورت بلوتوث است که باعث خلاص شدن از سیم های اضافه می شود.

لازم به ذکر است که بعضی از نسخه‌های کارت‌های وای‌فای از انواع استاندارد نسخه‌های بلوتوث هم پشتیبانی می‌کنند که این مورد علاوه بر برقراری اتصال راحت باعث می‌شود که نیاز شما از چند قطعه به یک قطعه کاهش پیدا کند.

خنک‌کننده مادربرد گیمینگ

یکی دیگر از نکاتی که توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کرده است؛ داغ شدن سیستم و مادربرد هنگام بازی است که باعث نگرانی گیمرها می شود. با پیشرفت تکنولوژی انواعی از قطعات خنک‌کننده برای اتصال به مادربرد طراحی شده‌اند. این قطعات با استفاده از تکنولوژی خود دمای مادربرد را در محدوده معینی نگه می‌دارند. استفاده از این قطعه برای کارهای سنگین مانند گیم و همچنین اجرای برنامه‌های سنگین بسیار مفید است.

RGB یا نورپردازی مادربرد گیمینگ

وجود رنگ‌ها و همچنین افکت‌های مختلف که به کمک لامپ‌های ال‌ای‌دی برای مادربردها تنظیم می‌شوند یک انتخاب سلیقه‌ای برای گیمرها است. البته اجرای این قابلیت معمولاً در مادربردهای پیشرفته امکان‌پذیر است. نورپردازی مادربردهای گیمینگ باعث زیبایی و جذابیت آن می‌شود که بهره‌مندی از این قابلیت الزامی نمی‌باشد. رنگ و مدل RGB بسته به سلایق مختلف، گوناگون است.

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ

معرفی چند نمونه از مادربردهای گیمینگ

تا اینجا در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ قصد آن را داشتیم که نکات و مواردی که برای خرید و همچنین ارتقای مادربرد به آن نیاز دارید را برای شما به‌ صورت مختصر توضیح بدهیم. در ادامه می‌خواهیم شما را با لیست چند نمونه از مادربردهای مناسب برای گیمینگ آشنا کنیم. شما با بررسی ویژگی‌های هر یک از این مادربردها می‌توانید مدل مناسب خود را انتخاب و تهیه نمایید.

  • Z490 AORUS XTREME WATERFORCE
  • ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
  • X570 ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi
  • ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI
  • Asus ROG Crosshair VIII Extreme
  • Biostar Z490GTA EVO
  • Biostar X570GT8 Ver. 5.x AM4 Motherboard
  • ROG STRIX Z490-F GAMING
  • MEG Z690 UNIFY
  • ROG MAXIMUS XIII HERO
  • MSI MEG X570S ACE MAX
  • MSI MPG Z390 GAMING PLUS LGA1151 MAINBOARD
  • Z390 GAMING X
  • Gigabyte A520 Aorus Elite
  • X299X DESIGNARE 10G Rev. 1.0

مادربرد مناسب برای گیمینگ

برای انتخاب بهترین مادربرد گیمینگ نمی‌توان یک گزینه واحد را معرفی نمود. شما برای این که بتوانید بهترین مادربرد را پیدا کنید ابتدا باید نیازها و انتظارات خود را از مادربرد بدانید. نوع و تعداد درگاه‌های جانبی مادربرد، سایز آن، اسلات‌های رم، هارد و دیگر ویژگی‌ها و قطعاتی که در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ به آن اشاره کردیم باعث می‌شود که بهترین مادربرد برای هر فرد متفاوت باشد. پس از آگاهی از انتظارات خود و تحقیق در این مورد می‌توانید اقدام به خرید کنید؛ همچنین با خرید قطعات جانبی در هر یک از قسمت‌های مختلف مادربرد می‌توانید به‌آسانی سیستم خود را ارتقا دهید.

در این مقاله با عنوان راهنمای خرید مادربرد گیمینگ سعی بر آن داشتیم که نکات و همچنین موضوعات مختلفی را که برای خرید مادربرد و یا ارتقا مادربرد گیمینگ خود به آن نیاز دارید را برای شما شرح دهیم. در صورتی که به دنبال یک مرکز حرفه ای برای خرید مطمئن مادربرد و یا سیستم گیمینگ با قیمت مناسب هستید و یا در انتخاب خود مرددید و نیاز به یک مشاور متخصص دارید استوک پی سی در کنار شما است تا بهترین خدمات را به شما ارائه کند.

برای خرید کامپیوتر و دریافت مشاوره با کارشناسان استوک پی سی تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.